Странице

недеља, 25. јул 2010.

GOD SAVE RZAV

God Save Rzav   

(potpisite peticiju)   http://www.thepetitionsite.com/petition/168122962







"Pri kraju 2008 g. na Facebook-u je osnovana grupa sa osnovnim ciljom, ocuvanjem reke Rzav u izvornom obliku, kao jedine u Srbiji nezagadjene celim tokom, pod nazivom God Save Rzav. Postavljanjem sajta istoimenog naziva, prevazisli smo okvire Facebooka. O sledecim koracima upoznajte se vise otvaranjem strane pod nazivom "akcije".

Na Rzav, jedan od najsjajnijih bisera u niski srpskih prirodnih lepota, oko je bacila industrija celog regiona, a i sire. A to i ne cudi sobzirom da Rzav poseduje bogatsvo koje su mnogi futorolozi jos davno proglasili najvecim blagom buducnosti; cistu vodu.
Na oltar Boga Novca, prinece se zrtva zvana Rzav, tako sto ce se u njegovo prelepo i ranjivo telo zabiti nekolio betonskih nozeva (brana). Time ce Rzav kakav ga sad poznajemo, zauvek otici u carstvo secanja. Nove ogromne vodene povrsine unistice leprsave brzake, vrletne kanjone, modrozelene virove, lekovite banje...

 
Klima ce se promeniti i umesto sunca dobicemo maglu, a o uticaju na okosnicu privrede ovog kraja, poljoprivredu, moze se samo nagadjati.
Cilj nam je da prikupimo sto vise ljudi u ovo neprofitabilnu grupu, da bi kvantitet u jednom trenutku prerastao u kvalitet. Uz vasu pomoc organizovacemo pisanje peticija, alarmiranje javnosti, razne akcije poput ciscenja Rzava,
 proterivanja ribokradica sa obala reke, razna kulturno-sportska desavanja i sicno.
Zato vas pozivam da nam se pridruzite i da dodjete na obale , kako ga ja nazivam, Svete reke Rzav, popijete gutljaj kristalno ciste vode iz svoje sake, pout modernih Diogena, i zauvek ga sacuvamo, ne zbog nas, vec buducih pokoljenja od kojih smo ga samo na kratko i pozajmili."



http://www.rzav.webs.com/